03. December , 2016

Første programslipp: Razika, Kjemishow, Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshov, og Amtmann Leths Døtre!

Lørdag 3. desember åpner billettsalget for den nye barnekulturfestivalen, Rabalderfestivalen, som arrangeres 1. -2. juli i Reknesparken i Molde. Første programslipp blir Razika, Kjemishow, Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow og den lokale gruppen Amtmann Leths døtre som skal ha premiere med et helt nytt musikkteater. – Vi tror våre artister vil være spennende både for de små og store. Forhåpentligvis blir det rift om billettene, sier festivalsjef Eivind Fadnes.

Stjernespekket booking

Både Razika og Bare Egil og Aslags superpopulære barneshov har spilt for store publikum tidligere.

Bergensbandet Razika spiller en blanding av ska, pop, rock og indie og er kjente som et energifylt liveband. De har flere ganger spilt for yngre publikum og gjort stor suksess med norske tekster og fartsfylt musikk. - De er et band mange barn og unge i regionen kjenner til fra da de var på turne med Kultursekken i Møre og Romsdal nylig, så dette tror vi blir veldig bra, sier Eivind Fadnes .

Bare Egil har blitt en annerkjent komiker og artist. Sangene hans har enkle, banale og morsomme tekster som har slått an både hos barn og voksne. I dette barneshowet har han med seg sin gode venn Aslag. Sammen utforsker de Egils verden av rare folk, dyr, forelskede muslinger og mye mer. – Bare Egil og Aslag kommer til å lage et spektakulært show. Det går ikke alltid etter planen, forteller Tor Andre Moritsgard, men morsomt blir det uansett.

I tillegg til nevnte headlinere byr Rabalderfestivalen på en «lokal» gruppe. ”Lokal” fordi gruppen er bosatt i Molde og dannet i Molde, men medlemmene er fra Østlandet og Trøndelag. Amtmann Leths døtre består av trioen Maire Midsund, Ragnhild Barra Wisløff og Marit Moum. – De blir rost til himmelen av alle vi har pratet med i Molde for sine forestillinger «Møter med Molde» og «Troll, Boller B..sj». Det er veldig stas at vi får premiere på festivalen på deres nye forestilling «Vinterreisa», sier en entusiastisk Eivind Fadnes.

-På programmet finner du også et kjemishow vi kjører i samarbeid Norconsult, forteller Eivind Fadnes. Showet skal ledes av Yngve Hustad Reite, kjent fra NRK, men eksperimentene utføres av Bjørn Eidem, lektor ved Molde VGS. Det blir Rabalder med spennende eksperimenter som inneholder flytende nitrogen, skumkanoner og høye smell. Showet vil foregå på amfiscenen og passe perfekt inn i festivalens ønske om å også tilby pedagogisk innhold.