27. January , 2017

Flere programposter klare for Rabalder!

Vi er glade for å kunne presentere tre nye programposter: Det eksotiske og energiske bandet 9 Grader Nord, figurteatret Hjem og Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists med Kristoffer Eikrem. - Dette blir en fest alle barn kommer til å huske lenge etterpå, sier festivalsjef Eivind Fadnes.

Barnekulturfestivalen arrangeres for første gang i Molde 1. og 2. juli, og vil ha et bredt utvalg kultur for barn mellom 3 og 12 år. – Programmet begynner virkelig å ta form! Dette er artister vi gleder oss til å vise frem, og som vi er sikre på at barn i Romsdal vil sette pris på, forteller festivalsjefen.

Lokal frontfigur

Kristoffer Eikrem fra Molde er frontfigur i Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists og byr på dansbar jazz med høyt tempo og spennende rytmer! Selv beskriver de musikken som en blanding av galaktisk funk, kul verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon, storbandjazz og utenomjordiske kostymer.

- Dette blir knallbra. Ikke glem danseskoene hjemme, sier Tor André Moritsgard entusiastisk.

Bandet er ikke ukjent for Romsdalspublikummet. I 2015 avsluttet bandet Moldejazz med en ekstatisk konsert utenfor Plassen, der publikum gikk fra å sitte med foldede hender på gulvet til vill dansing. Denne gangen blir det et betydelig yngre publikum når de gjør sin første konsert for barn. Under den samme festivalen mottok frontfigur Kristoffer Eikrem Shells Jazzstipend for 2015.

Internasjonalt Bergensband

9 Grader Nord er et relativt nytt band, men er allerede samkjørte som få. 9 grader nord for ekvator finner vi Sri Lanka, hvor halvparten av bandmedlemmene kommer fra. Med instrumenter som bambusfløyte og cajon vil de ta dere med på en spennende reise. Bandet byr på en blanding av baila, flamenco, karantisk og jazz. Adjektivene energisk, mystisk og rytmisk beskriver bandet godt.

- Da vi så de første gang booket vi dem umiddelbart. På tross av sin korte levetid har de allerede blitt booket til en rekke festivaler i år, blant annet By:larm og Vinjerock, forteller Fadnes entusiastisk.

Bandmedlemmene spilte sammen for første gang på festspillene i Bergen, våren 2015, men startet ikke som band før tidlig 2016. Siden da har de spilt på flere av klubbscenen i Bergen og har allerede rukket å bygge opp publikum utenfor hjembyen, blant annet med konserter i Oslo, Stavanger og Gøteborg.

Figurteater på programmet

-Med figurteaterforestillingen HJEM får vi en bredde inn i de forskjellige programpostene. HJEM er en undrende forestilling om hvor vi egentlig føler oss hjemme og hva et hjem egentlig er, sier Tor André Moritsgard.

Forestillingen er utviklet i nært samarbeid med barn og bruker deres tanker i fortellingen. Av og med Ida Frisch, som har tilknytning til Molde og Romsdal gjennom familie.

Mye interesse rundt festivalen

Tidligere er det også klart at Razika, Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow, samt Amtmann Lehts Døtre skal opptre

– Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, det er mange som er interesserte i det som skal skje i Reknesparken. Nå har vi flere sponsorer på plass og billettsalget går unna, sier festivalsjef Eivind Fadnes. Han forteller videre at jobben med et foreløpig program snart er klart.

-Vi gleder oss stort og håper Romsdalen viser seg fra sin beste side 1. og 2. juli. Det er jo en perfekt måte å starte sommerferien på., sier Fadnes avslutningsvis.