10. June , 2017

Landslagskokk lager mat på Rabalderfestivalen

På Rabalderfestivalen blir det ikke bare musikk, teater og show. I samarbeid med Norsk Smakskule kommer tidligere landslagskokk Ståle Johansen, han skal lære barn om de fem grunnsmakene. – Det er gøy at vi også kan gi et så godt tilbud innen mat, forteller festivalsjef Eivind Fadnes.

I tillegg til Norsk Smaksskule er det også klart at Medley Food skal ha utsalg på festivalen.

– Vi skal naturligvis ha kiosksalg med pølse, popcorn, frukt og mer. Med Medley Food får vi en enda bedre og mer variert meny, og med Norsk Smaksskule får vi en megaspennende aktivitet, sier Eivind Fadnes.

Søtt og salt med landslagskokken

Norsk Smaksskule er et initiativ fra Norsk Kulturarv etter idé fra Arne Brimi og drives på frivillig basis. Målet er å fremme gode holdninger rundt råvarer, smak, sunn mat og kosthold. Årlig møter de over 25 000 barn, barnehagelærere og lærere.

Aktivitetsansvarlig på Rabalderfestivalen, Anders Leikarnes, har selv vært engasjert i Norsk Smaksskule og er sikker på at dette blir et populært innslag på festivalen. – Dette blir et annerledes innslag på festivalen. Mat er en viktig del av vår kultur og det å gi barn et bevisst forhold til dette er viktig for oss, forteller han.

Bak smaksdisken står en som vet alt om godt kosthold. Ståle Johansen har vært kokk for skilandslaget og laget mat for Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og flere av våre største skistjerner. På disken vil alle de fem grunnsmakene være representert. Søtt, salt, surt, bittert og umani. – Det er veldig gøy å se barn smake på ting de ikke har smakt før, forteller Anders Leikarnes. – Gøy er det også å se ansiktet til foreldrene når barn smaker og liker fisk og andre nye, ukjente smaker, fortsetter han.

Lokal foodtruck og masse popcorn!

Mens Smaksskulen skal lære barn og foreldre om mat er det Medley Food sin food truck som skal mette. Bilen har vært godt synlig i regionen den siste tiden og tilbyr spennende gatemat. Til Rabalderfestivalen har de med seg en nykomponert barnemeny. – Vi ønsker å ha med oss lokale aktører og synes Medley Food bidrar til å gjøre festivalen spennende, sier Eivind Fadnes.

Barnemenyen vil bestå av ostesmørbrød, oksesandwich, hjemmelaget kylling-nuggets, salat og yoghurt. Medley Food sørger også for at festivalen tilbyr gluten- og laktosefri mat.

Festivalen selv skal ha to kiosker med en enkel meny. – Pølser og popcorn er et must og ofte populært på barnearrangementer, men vi vil også ha frukt og sunn mat, forteller festivalsjefen. – Barna skal være på området lenge, så det er viktig at de får i seg mat de liker, avslutter han.

Lanserte egen Rabalderbrus

For Rabalderfestivalen var det enda en milepæl tidligere i uken. Da ble det klart at Oskar Sylte lager Rabalderbrus. Brusen blir distribuert til alle Bunnprisbutikker i regionen og i Reknesparken festivalhelgen. – Det er utrolig kult at en hjørnestensbedrift som Oskar Sylte har lyst til å samarbeide med en førsteårsfestival som oss. Vi er glade for å ha med oss en så stor merkevare og synes det er gøy at de likte idéen vår om egen Rabalderbrus.

Brusen er Oskar Syltes Bringebærsmak, med en egendesignet etikett.

Alt for at dette skal bli årets høydepunkt

Med minst 7 sceneshow per dag, lesestunder i bibliotek, masse aktiviteter, Tare-Safari, gratis MFK-kamp til alle barn med billett og nå også smaksskule ligger alt til rett for en uforglemmelig helg i Reknesparken 1. og 2. juli. – Vi håper vi greier å gjøre alle til lags med opplegget vårt, sier festivalsjef Eivind Fadnes. – Målet vårt er fortsatt å skape årets høydepunkt for barn og unge i regionen og vi tror det er innenfor rekkevidde!