08. April , 2017

Ny scene, samarbeid med Barneteatret vårt og mer program!

Barneteatret Vårt skal ha premiere på forestillingen De tre små grisene på Rabalderfestivalen i Molde. Forestillingen skal settes opp på en ny Lavvo-scene og fremføres av tidligere NRK Super-programleder Sofia Estifanos Knutsen og Lisa Birkenes Thun.

Vi gjorde det i forrige uke klart at festivalen utvides med en dag og at Razika spiller en ungdomskonsert på kulturhuset 30. Juni. Nå lanseres en ny scene og to nye teaterforestillinger. - Det er viktig for oss å vise bredde i programmet vårt, og til nå har vi booket en rekke gode konserter for barn og unge. Det er derfor en stor glede for oss at vi nå presenterer en ren teaterscene. Scenen inkluderer en forestilling i samarbeid med Barneteatret Vårt og flere andre flotte forestillinger, forteller kunstnerisk leder på Rabalderfestivalen Tor André Moritsgard.

Samarbeid med viktig kulturaktør

Barneteatret Vårt i Ålesund ble opprettet i 2010 og produserer scenekunst for barn og ungdom fra 2-15 år. Tor André Moritsgard forteller at samarbeid med de lokale kulturinstitusjonene er viktig for den nylig oppstartete festivalen. - Det har hele tiden vært et mål for oss å knytte kontakt med de lokale aktørene. Barneteatret Vårt holder faglig høyt nivå og er en viktig aktør i fylket og som en stemme i barneteatermiljøet i Norge. Vi er strålende fornøyd med dette samarbeidet.

-Jeg er ekstremt stolt av at vi har med oss Barneteatret vårt. Det er stort for som førsteårsfestival, smetter festivalsjef Eivind Fadnes inn.

Forestillingen De tre små grisene skal ha premiere i den nye Lavvo-scenen og blir spilt fire ganger i løpet av festivalen. Skuespillerene Sofia Estifanos Knutsen og Lisa Birkeland Thuen, som begge har bakgrunn fra NRK-super, tar oss med tilbake til da vinterene var akkurat passe kalde, somrene akkurat passe lange og det gikk snakkene griser og syngende ulver midt blant oss. De forteller historiene om alt det fantastiske som skjedde, disse historiene får du nå høre på Rabalderfestivalen.

Lavvo-scene for de minste

Rabalderfestivalen arrangeres i Reknesparken 1. og 2. juli og har tidligere planlagt to scener. Nå er det klart at det allerede første året utvides det med en Lavvo-scene. - Den tredje scenen blir noe helt annerledes. Som en kontrast til den store konsertscenen ønsker vi å tilby en koselig og intim teaterscene for dem aller minste. Her blir forestillingene Havets stemme, HJEM og Tre Små Griser satt opp, forteller Tor André Moritsgard.

Lavvo-scenen vil ha en kapasitet på rundt 80 personer og Havets stemme og figurteatret HJEM settes opp to ganger mens Tre Små Griser fremføres fire ganger. - Vi har vært opptatt av å finne et oppsett som passer til de aller minste. Med en Lavvo kommer barn inn i et miljø som gjør det lettere å fokusere og vi tror de vil bli trollbundet av magien som skal skje der inne, forteller Eivind Fadnes.

Fortellinger fra nordnorske kystsamfunn

På lørdag vil tidligere lanserte HJEM gå sammen med Tre Små Griser, mens på søndag er Havets stemme ny på programmet. - Havets stemme tar for seg fortellinger fra nordlige kystområder, noe vi ser for oss at havholket på Nordvestlandet kan kjenne seg igjen i. Vi kommer til å få høre om magiske øyer, skumle havmonstre og jenta som giftet seg med ei reke, sier Tor André Moritsgard. Forestillingen er av og med Marianne Ek Hagen, med seg har hun  musiker Marte Røyeng på mandolin og elektronikk.

Figurteaterforestilingen HJEM flyttes fra Amfi-scenen til Lavvoen. Forestillingen handler om hvor vi føler oss hjemme og hva et hjem egentlig er. Hjem er utviklet i nært samarbeid med barn og er av og med Ida Frisch.

Programmet er nesten ferdig

Rabalderfestivalen har en målgruppe mellom 3 og 12 år og tidligere er det klart at populære band som Rasmus og Verdens Beste Band, Razika og Dr. Kay and His Interstellar Tone Scientist med Kristoffer Eikrem skal spille. I tillegg kommer snekkerhelten Trond med Hammer´n, Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow og Amtmann Lehts Døtre. Det blir også en rekke spennende aktiviteter for de minste som for eksempel Tare-Safari.

-Etter påske lanserer vi en ny stor artist som skal avslutte festivalen på søndagen og en sceneopptreden til Amfi-scenen. Med det er alt sceneprogrammet spikret og klart, sier festivalsjef Eivind Fadnes som er meget fornøyd med hvordan festivalen tar form. – Vi håper publikum i Molde er klare for dette, for denne festivalen vil holde høyt nivå, avslutter de.