20. May , 2017

Rabalderfestivalen får eget bibliotek!

Paviljongen i Reknesparken skal fylles opp med bøker og vil fungere som festivalbibliotek under Rabalderfestivalen. - Det er fantastisk for oss å få med Molde Bibliotek. Litteraturen er en viktig del av barns møter med kultur. Det blir oppsatte lesestunder, men også et sted det går an å trekke seg tilbake og slappe av. Og det blir utlån av bøker, sier en fornøyd Eivind Fadnes.

Siden den ble bygd i 1888 har Paviljongen stått på toppen av Reknesparken. Med en strålende utsikt er den et flott sted å skue utover Molde-panoramaet. 1. og 2. juli blir den også fylt opp med eventyr og gode historier. Molde Bibliotek tar med seg sine beste barnebøker og inviterer til en pause fra festivalens flerfoldige program. – Vi er tildelt selveste Reknespaviljongen, et av de vakreste stedene i Molde. Det blir utrolig gøy å se hvordan dette går! Dette blir jo nesten et omreisende bibliotek, og vi håper at folk liker det, sier Jana Broz som jobber som Avdelingsbibliotekar for barn og unge ved Molde Bibliotek.

Kunstnerisk leder Tor André Moritsgard og festivalsjef Eivind Fadnes i Rabalderfestivalen forteller at de er glade over å samarbeide med en så stor institusjon som Molde Bibliotek. – Det har hele tiden vært et mål for oss å ha et godt samarbeid med alle de gode kulturinstitusjonene som er i regionen vår. Da er Molde Bibliotek, som jo har blitt kåret til årets bibliotek i Norge og som særlig har et fokus på litteratur for barn en veldig god partner for oss, forteller Tor André Moritsgard. - Jeg har selv veldig mange gode leseminner fra barndommen, hvor de fleste av dem ble initiert av flinke bibliotekarer. Forhåpentligvis kan vi sammen legge grunnlaget for at mange barn får en leseglad sommer, fortsetter han.  

Molde mest spektakulære bibliotek?

Når Paviljongen er innredet med bøker blir den det minste biblioteket Moldes innbyggere noen gang kan låne bøker fra. - Det vil være et utvalg av bøker for alle sammen, fra de yngste til de eldste barna så her er det bare å komme og se hva man kan oppdage, forteller Jana Broz fra Molde bibliotek.

I tillegg til å kunne slappe av og lese bøker blir det tre høytopplesninger per dag. De er tilpasset barn i ulike aldersgrupper og blir fremført av bibliotekar. Dette blir et flott suppelement til Lavvo-scenen som skal fungere som en fortellerscene med profesjonelle skuespillere. - Det er en forskjell på muntlig fortelling og opplesning og de har begge to gode kvaliteter. I Lavvo-scenen er to av forestillingene fundamentert på forteller-teater, mens det i paviljongen vil være rene lesestunder, forklarer Tor André Moritsgard.

Festivalen har frem til nå fokusert mye på musikk og teater, men er opptatt av å gi et bredt kulturtilbud til publikum. – I løpet av helga skal det skje veldig mye i parken. Programmet er variert, men vi har også vært opptatt av å lage aktiviteter som gir barna litt ro, og pause fra musikk og aktivitetene rundt i parken. I så måte er et lite intimt bibliotek midt i blinken og vil være et viktig bidrag i det helhetlige programmet i parken, sier Eivind Fadnes

For Molde bibliotek er dette en ny måte å møte målgruppen. - Vi er selvfølgelig glade for at vi blir spurt om å bidra når noe så storslått som en egen kulturfestival for barn skal skje i byen vår. Vi håper også på at flere vil bli kjent med biblioteket, og at vi kan vise oss på en litt annerledes måte enn til vanlig, sier Jana Broz.

 

Rabalderfestivalen skal bli et høydepunkt!

Med profiler som Ravi, Trond med Hammer´n og Rasmus og Verdens Beste Band blir det kvalitet på scene-underholdningen. Det holder imidlertid ikke at det er kvalitet på scenen for Rabalderfestivalen. – Vi håper at når barna kommer inn i Reknesparken skal det oppleves som en jungel av spennende aktiviteter, kriker og kroker med store og små ting å undre seg over. Vi skal få frem smil hos både store og små, sier Eivind Fadnes.

Han forteller videre at det meste er i rute til festivalen og at arrangørgruppen jobber hardt for at alt skal være klart. – Vi har gjort mye, men som alltid har vi fortsatt masse jobb å gjøre. Jeg er imponert over hvor mye innsats gruppen har gjort, spesielt med tanke på at alle er i full jobb eller studerer, forteller Eivind Fadnes stolt. Han understreker at all jobb med festivalen gjøres på frivillig basis og at de skal gjøre festivalen levedyktig.