09. March , 2017

Rasmus og Verdens Beste Band kommer til Rabalderfestivalen!

Vi er superglade for å kunne annonsere Rasmus og Verdens Beste Band til Rabalderfestivalen. Lørdag 1. juli kommer den doble Spellemannsvinneren til Reknesparken! – Dette er vi sikre på at blir et populært innslag, forteller festivalsjef Eivind Fadnes.

Rasmus og verdens beste band er kjent fra NRK-serien Kosinus hvor de har vært med fire sesonger. De er kjent for sanger som «Puppan te Pappa», «Kyssing E Hæsli» og «Daniel Datt i Do» og vant Spellemannprisen for beste barnealbum i 2007 og 2010.

Ønsket av mange

I desember publiserte Rabalderfestivalen et innlegg hvor de ba publikum fortelle om sin drømmebooking.  – Det var flere som ønsket Rasmus og Verdens Beste Band. Vi forsto da at vi måtte sjekke om dette kunne gå, forteller kunstnerisk leder Tor André Moritsgard. – Flere venner og bekjente anbefalte også bandet, forteller Eivind Fadnes. – Nå er vi glade for å tilby det vi mener er verdens beste barneband i Norge til vårt publikum!

Rasmus og Verdens Beste Band spiller musikk som er morsom både for små og store. -De er denne generasjonens svar på Knutsen og Ludvigsen. Tekster som alle forstår, som har innslag av både humor og alvor, legger Eivind Fadnes til.

Merittert band

Frontfigur i bandet, Rasmus Rohde, jobbet for Trøndelag Teater som skuespiller og komponist i mange år, og skrev musikken til forestillingen Skjønnhetsdronninga som vant Heddaprisen i 1998 for beste oppsetning. Siden 2007 har han vært låtskriver, vokalist og gitarist i musikkensemblet Rasmus og Verdens beste band. Alle bandets medlemmer har en sterk musikalsk bakgrunn med erfaring fra country, folkemusikk, pop og jazz. – Det er ingen tvil om at det er et merittert band, de har spilt mange konserter og forestillinger for barn og har godt publikumstekke, forteller Tor André Moritsgard.

Årets familiehøydepunkt?

Rabalderfestivalen arrangeres for første gang denne sommeren og det blir moro for hele familien. Allerde er det klart at Razika, Dr. Kay and His Interstellar Tone Scientists og 9 grader nord står for musikalske innslag. Trond med Hammer’n skal ha en aktivitetsstasjon, Amtmann Lehts Døtre skal opptre og figurteaterforestillingen Hjem fremføres av Ida Frisch. I tillegg kommer Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow. – Dette blir en fest, det er ikke noe å lure på, sier Eivind Fadnes fornøyd.

Det uttalte målet til festivalen er å lage årets høydepunkt for barn og unge i Romsdalsregionen. – Alle tilbakemeldingene vi har fått har vært utrolig positive. Dette er noe regionen trenger, forklarer festivalsjefen.

Parken har kapasitet på cirka 1500 personer og det blir trolig solgt ut...