06. February , 2018

Samiske toner når ISAK kommer

Det er med stor glede at vi kan si at ISAK kommer til Rabalderfestivalen 2018. Det samiske bandet står for en nydelig fusjon av joik, urbane synther og et tekstunivers med som kombinerer engelsk og samisk. Særlig gøy er det å slippe denne nyhetene på samenes dag, 6. februar.

«Jeg så henne og bandet for første gang på Miniøya i fjor og har sjeldent sett mer energi fra en vokalist! Selv om barna ikke nødvendigvis skjønte tekstene hun formidlet så har hun en enorm tilstedeværelse og hadde en herlig kommunikasjon med publikummet sitt.»

-Festivalsjef på Rabalderfestivalen, Eivind Fadnes


Energifullt liveband

ISAK består av 19 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos. De skal spille i Reknesparken søndag 1. juli. Siden debuten i påsken 2017 har bandet opplevd en overveldende etterspørsel, og en debutsommer som telte intet mindre enn 12 festivaljobber. ISÁK har også blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, en av verdens viktigste utfolksfestivaler, før sin opptreden der i sommer.

Med kun tre singler ute er det først og fremst som liveband ISÁK har bygd seg opp. Og med sine tre fyrverkeri på scenen, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.


Støtte fra Sametinget

- Vi i Rabalderfestivalen synes det er viktig å presentere et mangfold av musikk og språk. Vi er svært stolte av at vi har fått støtte fra Sametinget til å presentere Isák for publikummet vårt, sier Eivind Fadnes. Han avslører dermed at vi har fått støtte fra Sametinget.

Se et klipp av bandet her: 

Billetter til 2018 i salg nå!

Kjøp her!