21. April , 2017

Sceneprogrammet komplett: Ravi og Klovneskrekk til Rabalderfestivalen!

Det blir hip-hop når Ravi kommer til Rabalderfestivalen 2. juli. Samtidig er det klart at teaterforestillingen Klovneskrekk skal spille lørdag 1. juli. – Klovneskrekk blir den største teaterproduksjonen og skal gå på Amfi-scenen, forteller festivalsjef Eivind Fadnes.

Barnefestivalen som arrangeres for første gang i år har tidligere lansert Rasmus og Verdens Beste Band, Razika, Amtmann Lehts Døtre, Trond med Hammer´n og samarbeid med Barneteatret vårt.

– Med dette slippet er nå sceneprogrammet komplett, fastslår Eivind Fadnes. - Jeg mener vi har greid å sy sammen et variert program som inneholder noe som alle kan like. Vi har vært opptatt av å få inn noen kjente navn men også presentere helt nye ting som for eksempel 9 Grader Nord. Jeg kan garantere at alle barn og foreldre får minst en magisk kulturopplevelse på festivalen.

Målgruppen for festivalen er barn mellom 3 og 12 år fra hele Romsdalsregionen. Festivalen arrangeres 1. og 2. juli i Reknesparken. Det vil bli satt opp en konsertscene, en Lavvo-scene og den eksisterende amfi-scenen blir tatt i bruk.

Mye moro med Ravi

Med hitsanger som Utadæsjælåplevelse, Dødsøt, E-ore, Tsjeriåu og Ås to i Osjlo er ikke Ravi ukjent for det norske publikummet. Med fengende refrenger, morsomme tekster og masse god energi kommer han til å treffe det unge publikumet som forventes på Rabalderfestivalen. – Ravi passer perfekt for Rabalderfestivalen. Han er en utrolig kul fyr med en helt særegen formidlingsevne! Han er opptatt av å involvere barna og du skal ikke se bort fra at barna går å rapper på Ravi sine kreative rim på vei ut av Reknesparken etter endt festivaldag på søndagen, forteller festivalsjefen. Ravi er vant til et ungt publikum og har spilt over 100 konserter på barne- og ungdomsskoler gjennom kulturprogrammet Den kulturelle skolesekken.

Ravi har nylig gitt ut et nytt album, Disaora og entrer en ny tematikk. Sangene handler om Pappa- og familieliv, vennskap, identitet, ro og rastløshet. – Jeg er meg sjæl lik, og fyller mange av låt-tekstene med dame-greier, romantikk og kjærestegreier, forteller Ravi, - Jeg tar selvkritikk og håper og tror jeg skal inn på nye tekstbaner i fremtiden. Til Rabalderfestivalen tar han med seg gamle og nye sanger. – Ravi avslutter festivalen med et forrykende show klokken 16 på konsertscenen på søndag. Se opp for fiffige overraskelser, sier Eivind Fadnes.

Klovn i trapes!

På Amfi-scenen settes festivalens største teaterforestillingen opp lørdag 1. juli. Klovneskrekk handler om Lille, en klovn som er redd for det meste, men som drømmer om å kunne fly. Med virkemidler som trekkspillmusikk, skyggeteater og sirkusmagi oppheves tyngdekraften og barna tas med inn i et landskap der alt er mulig. – Med Klovneskrekk får vi en fantastisk forestilling som kombinerer både store og små sceniske uttrykk innenfor det visuelle. I tillegg er det også Mari Watn fra Molde som står for scenografi. Og det er vel kanskje første og siste gang du kan oppleve en klovn svinge seg i trapes i Reknesparken!? Har aldri hørt Ola Gjendem nevne om at noe slikt har skjedd i Reknesparken før i hvert fall, forteller kunstnerisk leder Tor André Moritsgard.

Klovneskrekk er av og med Vibeke Flesland og er en samproduksjon mellom Akershus Teater og VFH-produksjoner. Vibeke Flesland er selv klovn og trapesartist, og Almir Meskovic står for musikken. Forestillingen er basert på barnas logikk og er uten ord. Musikalsk, visuelt koreografisk og teknisk er dette en forestilling av stort format. – Vi har hele tiden hatt en målsetning om å presentere en fullverdig teaterproduksjon på amfiscenen. Det som skiller Klovneskrekk fra det øvrige festivalprogrammet er at det er en forestilling som hovedsakelig fokuserer på det visuelle. Og med et trapes midt på scenen blir det den største sceneriggen, sier Tor André Moritsgard.

Bredt program som passer alle

Med åtte programposter hver dag får publikum et bredt spekter av kulturopplevelser. Det blir konserter med barnestjernene Rasmus og Verdens Beste Band, tullebukkene Bare Egil og Aslag, Bergensbandene Razika og 9 grader nord og Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists med lokale Kristoffer Eikrem i spissen. På en mindre Lavvo-scene blir det tre teaterforestillinger, Hjem, Havets stemme og Barneteatret Vårt sitt bidrag De tre små grisene. Amtmann Lehts Døtre skal ha premiere på en helt ny forestilling på amfi-scenen som spilles begge dager. På samme scene legges det opp til et heftig Kjemishow på søndagen og nå altså Klovneskrekk på lørdag.

Sparebanken Møres maskot Tare inviterer til Tare-Safari for alle begge dager, og Trond med Hammer´n skal lage kastespill sammen med barna på lørdag. Flere spennende aktiviteter blir annonsert frem mot sommeren.

Vil lage festival hvert år

Selv om Rabalderfestivalen er nyoppstartet står det ikke på ambisjonene. Allerede har de utvidet festivalen til å inkludere en ungdomskonsert med Razika på Kulturhuset i Molde.

– Målet vårt er at Rabalderfestivalen skal arrangeres hvert år og være barnas store sommerhøydepunkt! Vi gleder oss til å ta i mot smilende barn og foreldre til Reknesparken men vi kan knapt vente på å få tilbakemeldingene! Hva funket, hva kan gjøres bedre til neste år. Slik må vi jo alltid tenke. Vi er heldig at vi har en sånn flott park midt i byen og ting ligger så absolutt til rette for å kunne utvide kapasiteten på sikt, men det er egentlig mye viktigere for oss at innholdet i festivalen utvikles over tid, at vi leverer kvalitet, og at det er på programinnholdet vi blir ”større”. Det viktigste er å skape minnerike opplevelse for barn og foreldre, sier Eivind Fadnes.

De forteller videre at tilbakemeldingene fra publikum har vært positive. - Responsen har vært fantastisk bra! Folk virker begeistret og veldig klare for festival, men folk må kjøpe billetter da. Vi i festivalstyret kan ikke ligge søvnløse i nettene før festivalen for vi skal jo avvikle verdens første barnefestival i Molde, så kjøp gjerne billetter på forhånd.