01. October , 2016

Vi skal lage kulturfestival for barn i Reknesparken!

Rabalderfestivalen blir en realitet! 1 og 2. juli 2017 arrangeres der for første gang en barnekulturfestival i Molde – Vi inviterer barnefamilier fra hele regionen til en fest med kvalitetskultur, forteller festivalsjef Eivind Fadnes fra Molde. Han har de siste månedene jobbet med idéen og er glad for endelig å kunne dele denne nyheten med alle!

Vi får leie Reknesparken av Molde Kommune vederlagsfritt, vi har søkt støtte fra flere instanser, sponsorarbeidet er i gang og vi slipper snart de første artistene. For oss er det viktig å ta kultur for barn på alvor og vi kan garantere profesjonelle programposter, spennende aktiviteter og mye moro.

Billettene er i salg fra lørdag 3. desember og målgruppen er alle barn i alderen 3 til 12 år. I tillegg til konserter og teater vil det være flere aktiviteter og muligheter for avslapping og naturligvis bevertning. – Vårt mål er å lage sommerens høydepunkt for barn og unge i hele regionen, også utenfor Molde, sier kunstnerisk leder Tor André Moritsgard som selv er oppvokst på Vågstranda.

Allsidig team

I tillegg til festivalsjef Eivind Fadnes og kunstnerisk leder Tor André Moritsgard er det foreløpig seks stykker som jobber for festivalen. – Vi har fått med oss et allsidig team med ulik kompetanse, dette gir oss en god arbeidsfordeling, forteller festivalsjefen. Selv om de fleste som jobber med festivalen bor i Oslo har alle foruten en sterk tilknytning til regionen. Gruppen består av: Amanda Barsten (fra Molde), Anders Leikarnes (fra Molde), Astrid Fadnes (fra Molde), Espen Helseth (fra Bud), Hans Fredrik Vestneshagen (fra Molde), Åsa Paaske Guldbrandsen (fra Tønsberg) i tillegg til allerede nevnte Eivind Fadnes (fra Molde) og Tor André Moritsgard (oppvokst på Vågstranda).

– Dette er dugnadsarbeid fra vår side og vi gjør det av idealisme. Vi ønsker å gi regionen vår noe tilbake, sier Eivind Fadnes på vegne av sine medhjelpere.

Tror på full park

Det blir i første omgang lagt ut 1500 billetter. En billett per hode for alle som er over 3 år gammel. – Vi tror det blir utsolgt før sommeren, sier Eivind Fadnes, prisnivået er gunstig dersom man sammenligner med andre kulturtilbud i regionen. Et to-dagerspass koster 400 kr, mens dagspass koster 250 kr. – Hver dag tilbyr vi minst 3 konserter, 2 forestillinger og masse aktiviteter. Vi har også noen overraskelser på lur, forteller Tor André Moritsgard.

Arrangørene har fått tillatelse fra Molde Kommune om å låne parken. – Parken ligger veldig fint til og har allerede en fin infrastruktur med amfiscenen, skog og stier samt åpne områder, sier Eivind Fadnes, som er mannen med idéen til en festival. – Vi ser for oss tre scener, eget spiseområde og flere aktivitetsstasjoner. Det finnes også noen områder i parken som kanskje ikke så mange vet om.