Klokkeslett Artist Scene
Hele dagen! Piratleir Skogen
Hele dagen! Barneteatret Vårt - "Campingvognsaken" Campingvogna
10:00 Disco! Discoteltet
10:30 Superbarna Konsertscenen
11:15 Karin Augusta Nogva - "Harlekins farfar" Lavvo-scenen
11:15 Bok: (3-6år) Løveungen og frøken kanin på sjørøverøya Paviljoteket
11:15 Beat box verksted m/Oskar Torpe Discoteltet
11:45 La Bella Tour Amfiscenen
12:30 Raymond Sereba - "Den gamle konen og krokodillen" Lavvoscenen
12:30 Bok: (10-12år) - Sjørøverdronningen Paviljoteket
12:45 "Diriger et orkester" m/ Nesset Musikkfest Konsertscene
13:30 Frontfigur "Fremmed" (5-10 år) Lavvo-scenen
13:30 Fortellmegom "LIVE podkast" Paviljoteket
13:30 Disco! Discoteltet
14:00 Vilde og Anna Konsertscenen
14:30 Karin Augusta Nogva - "Harlekins farfar" Lavvo-scenen
14:30 Bok: (6-10år) Sjørøver-Jenny og de to brødrene Buse Paviljoteket
14:30 Beat box verksted m/Oskar Torpe Discoteltet
15:00 Det Andre Teatret "Lekene slår tilbake" Amfiscenen
15:30 Frontfigur - "Fremmed" (5-10 år) Lavvo-scenen
16:00 Polkabjørn og Kleine Heine Konsertscenen
Klokkeslett Artist Scene
Hele dagen! Piratleir Skogen
Hele dagen! Barneteatret Vårt - "Campingvognsaken" Campingvogna
10:00 Disco! Discoteltet
10:30 Meg og Kameraten min Konsertscenen
11:15 Karin Augusta Nogva - "Harlekins farfar" Lavvo-scenen
11:15 Bok: (3-6år) Havets Skrekk Paviljoteket
11:15 Beat box verksted m/Oskar Torpe Discoteltet
11:45 Det Andre Teatret "Lekene slår tilbake" Amfiscenen
12:00 Disco! Discoteltet
12:30 Pianostredet Figurteater - "Den Grønne Ridder" Lavvoscenen
12:30 Bok: (6-8 år) Sjørøvere sent på dagen Paviljoteket
12:45 Øisteins blyant Konsertscenen
13:30 Pianostredet Figurteater "Den Grønne Ridder" Lavvo-scenen
13:30 Fortellmegom "LIVE podkast" Paviljoteket
13:30 Disco! Discoteltet
14:00 ISÁK Konsertscenen
14:30 Beat box verksted m/Oskar Torpe Discoteltet
14:45 Karin Augusta Nogva - "Harlekins farfar" Lavvo-scenen
14:45 Bok: (6-10år) Operasjon sjørøver Paviljoteket
15:00 Raymond Sereba - "Afro folk groove" Amfiscenen
15:15 Disco! Discoteltet
16:00 Vazelina Bilopphøggers Konsertscenen

lead text

more info

Les mer her

Vazelina Bilopphøggers som består av profiler som blant annet Eldar Vågan og Høggern, har vært aktive siden starten av karrieren i 1980. Det gjør de til en av de lengstlevende bandene i vår tid. De er kjente for fengende låter som Traktor Med Henger, Blålys og Surfbrett. I år 2000 hadde de hovedrollene i julekalenderen Vazelina Hjulkalender på TV 2.

Ravi avsluttet Rabalderfestivalen med brask og bram i fjor. Etter at Farmers Market kansellerte tidligere i vinter har plassen i programmet vært ledig. Nå er det klart at det blir rockebandet Vazelina Bilopphøggers som får jobben!

Norges mest sjarmerende og folkelige band? Vazelina er uansett en tungvekter i norsk musikkhistorie. De har solgt mange plater og har flere millioner avspillinger på Spotify. De siste årene har de blomstret opp igjen og de spilte blant annet på Øyafestivalen i Oslo i fjor. Publikum kan forvente en Høggern i storm, allsang, sjarme og humor for store og små!

Les mer her

Vilde og Anna er ein norsk sangduo fra Nordfjordeid. Duoen syng og skriv sine eigne pop-låtar. Jentene er kjent for melodiøse og fengande sangar med enkle og tydelige tekstar på norsk. Jentene slo gjennom då dei vann MGP Jr i 2016 med sangen «Vestlandet». Sidan då har dei reist rundt i heile Norge og opptredd på konsertar og festivalar, og også deltatt i fleire underholdningsprogram på riksdekkande TV.

Duoen har slept 2 songar i desember (Vintertid og Gje blaffen) og vil gje ut ein EP med totalt 4 songar iløpet av februar. Sangane Vintertid, Gje blaffen og Vestlandet har blitt hyppig spelt på radioen og har gode streamingtall på Spotify og andre strømmetenestenester. Sangen Vestlandet har for lengst passert 3 mill streaminger på Spotify, og sangen har fått en heilt spesiell posisjon for barn og voksne, både på Vestlandet og ellers i landet.

Les mer her

La Bella Tour er en parodi av hvordan to gammeldagse klovner prøver å overleve i den moderne verden hvor de gjør det eneste de kan. Det er en historie om to venner som innimellom lar deres personlige forhold overta for forestillingen, samtidig som de glemmer at publikum er der og får med seg hvert eneste sekund.

La Bella Tour er en forestilling basert på en de mest menneskelige reaksjonene, nemlig latter. Det er en forestilling som spiller på at de latterlige og udugelige, for en kort stund, blir de ordinære. Og ingen i publikum kan klare å være likegyldige når disse klovnene gjør sitt beste i akrobatiske øvelser som håndstående, objektmanipulasjon og vippebrett.

La Bella Tour består av Roi Borrallas og Guillermo Balagnas.

Se mer her

En deltagelse på Jodlerfest i Huttwil, Sveits, sommeren 2007 resulterte i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Ni år seinere har de nok sine beste år bak seg, med opptredener for både konge, utenriksministar og fillefrans, foruten å blitt stjerner i en NRK-dokumentar om seg selv. De har også rukket å bli kjent som kanskje det mest usannsynelige oppvarmingsbandet i nyere tid, med oppvarmingsjobber for A-HA, MODS, Deana Martin, Katzenjammer og SKI VM 2011.

Virtuosen Kleine Heine er kjent som trekkspillets svar på Matti Nykänen, utsvevende og god med kniv. Polkabjørn er ikke bare Nord-Europas beste jodler, men har også blitt en anstendig strupesanger etter å ha gått i lære hos den verdenskjente strupesangkvartetten Huun-Huur- Tu.

Konserten vil by på et meget variert repertoar med jodling fra både Tyskland, Sveits og Østerriket i tillegg til mongolsk strupesang, undergangsblues og viser fra lirekassen. Med en musikk som tærer på både publikum og utøvere er det et under at Polkabjørn & Kleine Heine fremdeles er aktive, gå derfor ikke glipp av denne sjansen til å se de live.

“Fremmed” er en liten og poetisk figurteaterforestillng for barn om temaet fremmedfrykt. Forestillingen egner seg for barn mellom 5 og 10 år.

Sara kommer reisende i en eske og drømmer om å høre til et sted. Hennes nye nabo er den gamle redde mannen med rosehagen. Han er svært engstelig for det han leser i avisen. Barnebarnet til den gamle redde mannen, er ikke redd for noe.  Forestillingen handler om frykten for det ukjente og fordommer mellom mennesker. Samtidig belyser den barns magiske evne til å møte omverden med nysgjerrighet og åpne sinn. «Fremmed» spilles av dukkefører Hege Østmo-Sæter Olsnes.

Les mer her

Raymond Sereba er fra Elfenbenskysten og har bodd i Norge siden 1983. Han er danser, musiker, skuespiller og forteller. Han har merket seg med magiske programmer, konserter og verksteder for barn i alle aldre og for voksne. Han har turnert rundt i Norge i en årrekke, blant annet i samarbeid med Rikskonsertene. På oppdrag fra dem har også holdt seminarer, konserter og verksteder i flere land som Sri Lanka, Sør-Afrika, Palestina, Jordan, og Island.

Raymond kommer til Rabalderfestivalen med to forskjellige forestillinger. Lørdag spiller han fortellerforestillingen «Den Gamle konen og Krokkodilen» i lavvoen sammen med fiolinist Hege Rimstad. Søndag spiller han «Afrofolk Groove» på amfiscenen sammen med tre musikere.

Les mer her

Øistein er en populær, internasjonal tegner og TV-personlighet som har lært millioner av mennesker å tegne gjennom sine TV-programmer, bøker, filmer og apper. Øistein kommer fra Norge, men har bodd mange år i Singapore og jobbet mange forskjellige steder i Asia. Hans populære TV-programmer vises blant annet i Russland, Argentina, Midtøsten, India og Kina. Øisteins mål er å få alle til å tegne og bli mer dynamiske og kreative tenkere gjennom å bruke fantasien.

Les mer her

Meg og kammeraten min er nå ute med sin fjerde plate «Snydelig», som er den andre plata der aspirantkoret er involvert, under ledelse av dirigent Anne Karin Sundal-Ask. På Rabalderfestivalen skal nye sanger synges, nye vafler stekes og nye smil strekkes!

Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (meg) og Erik Johannessen (kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist og multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist og Trondheim Jazzorkester.

Dagens Næringsliv skrev at Meg og kammeraten min lager landets mest fornøyelige barnemusikk da de fikk høre deres forrige plate «Gjenta-jenta». Men det er først på konsert at de virkelig briljerer med uovertruffen publikumskontakt, smittende spilleglede, fascinerende historiefortelling og bunnsolid musisering.

Er barbiedukken din en hemmelig spion? Er hoppetauet ditt en livsfarlig maskin? Kan spaden din hjelpe en ensom gutt? Kan sprettballen din være et eple på verdens siste epletre?

Forestillingen "Lekene slår tilbake!" består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Historiene forandres fra gang til gang. Et inkluderende og engasjerende teater hvor barna kan la seg inspirere til å lage sine egne historier. Teater kan oppstå hvor som helst - av hva som helst. Ta med en leke hjemmefra og kom.

“Lekene slår tilbake” har turnert for mange tusen norske barn og har vært invitert til en rekke internasjonale festivaler og teatret de siste årene.

Med: Mats Eldøen, Ingvild Haugstad Gundersen, Nils Petter Mørland og Henrik S. Vernegg

Les mer her

I 2016 vant Superbarna spellemannsprisen i klassen barnemusikk. Prosjektet, som består av barn mellom 8 og 14 år, ledes av Tone Lise og Knut Bjørnar Asphol fra Kleive.

Superbarna har gitt ut imponerende fem album og synger om bursdager, apekatter som spiser for mange bananer, lek og moro. Mest kjent er de for sangen Flaskepost som er tittelspor på NRK- serien Flaskepost fra Stillehavet.

Syng høyt, dans, hopp og sprett. Bli med Superbarna på årets superkonsert!

Les mer her

ISÁK har lenge vært en snakkis i den samiske musikkverdenen, kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Siden debuten i 2017 har trioen opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden. Med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter ISÁK å dytte grensene for hvordan vi er vant til å høre samisk musikk.

ISÁK er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi» av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018. Trioen består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

Les mer her