26. May , 2019

11 gøyale aktiviteter klar for Reknesparken

Hva er sang uten stemme? Hva hører du når du ikke har noen ører? Hva er Rabalderfestivalen uten lek og aktiviteter? Svaret er altfor stille. Nå lanserer vi hele 11 aktiviteter som kommer til Rabalderfestivalen 2019, og vi kan love at de ikke blir stille, ja, utenom en da, mer om det senere.

Suksesser som bowling, ansiktsmaling og klatring gjentas i år i samarbeid med henholdsvis Panorama Bowling, Istad Kraft og Axess. Nytt av året er legorobotbyggerne fra Vågsetra ungdomsskole som skal ha legoworkshop der barna kan prøve å lage sin egen robot. Røde Kors skal ha kosedyrsykehus, så ta med din slitne, ødelagte eller syke bamse slik at den kan få behandling.

Og som tidligere blir det Tare-Safari. Moldes mest populære sjøhest har satt sammen en løype med aktiviteter barna må gjennomføre for å vinne en enkel premie.

Det finnes ingen plan(et) B

Fra Møre & Romsdal Kunstsenter kommer Siri Skjerve med buttonsverkstedet “Det finnes ingen plan(et) B”. Denne våren har vi sett et stort engasjement fra barn og unge, der de gir de voksne og politikerne ansvaret for at det har blitt gjort for lite for langsomt. Barna har rett; det er urettferdig at de skal måtte leve med konsekvensene av at generasjonene før dem ikke har tatt inn over seg alvoret. Kunstverkstedet på Rabalderfestivalen blir et buttonsverksted, der barn kan mene, sende en viktig beskjed, si hva de tenker på og feste en button på seg selv eller en annen. Det kan være tekst, slagord, symboler eller andre tegninger som viser hva barna er opptatt av.

Laft en festivalhytte med Mobarn

Mobarn har en festivalhytte som de trenger hjelp til å få bygget. Kom å vær hyttebygger med oss! Her lafter du en hytte, den kan bygges akkurat slik du og vennene dine vil, etterpå kan noen andre bygge videre eller endre på den.

Rabalderdans til Rabalderfestivalen

I høst fant vi ut at vi deler navn med det Trondheimsbasterte dansetilbudet Rabalderdans som er spesialister på kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Nå kommer de til festivalen. Rabalderdans utfolder seg til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva de kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans - “kroppens språk” - er i fokus som samspill og lek. Rabalderdans er rettet mot barn fra 2 - 6 år, men yngre og eldre barn kan også delta. De oppfordrer også de voksne til å være med og danse sammen med barna når det er plass til det, så ta gjerne med hele familien på en gøyal danseøkt!

Lag periskop med Specsavers

Har du alltid lurt på hva som er oppe på skapet til bestemor? Specsavers kan hjelpe deg med å se i vinkel. Lag et periskop og ta det med hjem!

Kosedyrsykehus - Røde kors

Ta med deg kosedyret ditt til sykehuset for å få reparert din favorittbamse hos Røde Kors. Ungdommene i Røde Kors hjelper deg med å reparere bamser, dukker og andre kosedyr som kanskje trenger en tur på kosedyrsykehuset.

Bilbane

Råkjøring i Reknesparken! Kjør så fort du vil, med den bilen du vil på vår superkule bilbane. Vi skal bygge bilbane ute, ta gjerne med egen lekebil og prøv den.

Andre kjente aktiviteter

Den populære maskoten til Sparebanken Møre kommer også i år på festivalen med sin Tare-Safari. Den vil både inkludere noen av overnevnte aktiviteter og kjente aktiviteter fra tidligere årganger av festivalen som ansiktsmaling, klatring og bowling. Ansiktsmaling er en av favorittaktivitetene i parken og gjøres i samarbeid med Istad Kraft. I år blir det ikke noen klatretopp, men en klatrevegg, dette lages i samarbeid med Axess. Bowlingen som også har vært svært populær gjøres i samarbeid med Panorama Bowling.