25. May , 2019

Hei, Redd Barna, vi gleder oss til å jobbe med dere!

Vi er stolte over å ha inngått et samarbeid med Redd Barna. De kommer til Rabalderfestivalen med mål om å lære barn om rettigheter på en morsom måte. Redd Barna stiller med eget band som synger kjente sanger fra Rettighetsslottet, og det blir en aktivitetssti hvor barna kan lære mer om rettigheter og retten til lek og fritid.

Redd Barna vil i år spesielt sette fokus på at alle barn har rett til lek og fritid. Derfor skal barna på aktivitetsstien få kjenne på hvordan det er å møte hindringer for å få delta på fritidsarenaen. Barna får muligheten til å si fra eller tegne til ordføreren om hva som skal til for at alle barn og unge får være med på de fritidsaktivitetene de vil.

Redd Barna tar også med seg Rettighetsslottet, som er et univers som består av alt fra tegneserier, interaktive spill og undervisningsmateriell til musikk og konserter. Rett før Rabalderfestivalen braker løs, lanserer også Redd Barna et helt nytt nettsted med Rettighetsslottet og masse gøy innhold. På Rabalderfestivalen kommer Redd Barnas eget band for å spille gøyale sanger som mange barn kjenner fra før, og kanskje kommer også trekkoppkrokodillen Knut?

På Rabalderfestivalen får bandet med Rettighetsslottet-sanger æren av å åpne festivalen på søndag formiddag. Tomas Drefvelin, som har tegnet Rettighetsslottet og laget sangene, er sentral i bandet. For anledningen vil bandet også inkludere daglig leder i Rabalderfestivalen Tor André Moritsgard på trommer. Sangene bandet spiller har innslag av kor, rock, jazz, blues og reggae.

- Vi gleder oss masse til å komme på Rabalderfestivalen, og til at barn skal få lære om rettigheter gjennom å høre morsomme og fengende sanger, og ved å bli med på aktivitetsstien. Vi synes det er flott at festivalen støtter opp om at alle barn har rett til å lek og fritid, sier Anne Marte Johnsen fra Redd Barna.

Vi gleder oss også!