30. May , 2019

Noe av det du trenger å vite om været

Oppdatert 1. juni: Alle er opptatt av været, spesielt når man skal være ute hele helgen. Vi i Rabalderfestivalen elsker å snakke om været, derfor har vi nå funnet ut alt om været i Reknesparken helgen i uke 26. Først av alt kan vi garantere at det blir vær 29. og 30. juni 2019.

Men for å finne ut mest mulig om været har vi funnet frem tidsmaskinen vår og sett tilbake i tid og sett på været i parken klokken 14.00 de siste 10 årene. Om vi ser i spåkula vår basert på statistikk blir det 17,5 grader varmt. I fjor var gjennomsnittstemperaturen 19,9 grader, mens i 2017 var det 13,2 grader.

2017 var det kaldeste året de siste 10 årene og hadde også den kaldeste dagen med 11,6 grader. Den varmeste temperaturen målt er søndagen i 2009. Da var det hele 24,6 grader!

Vi har vært i kontakt med Linda hos Metrologisk institutt. På spørsmål om værvarsel for festivalhelgen fikk vi følgende svar: 

Sol eller regn, byger her og der,
Rabalderfestival blir det uansett vær.
Lag på lag er alltid lurt,
tilpasses om været blir surt.
Det blir neppe behov for votter og lue,
om så pynt dem opp til alles skue.
Dette blir gøy, nå er det sommer,
så får været bare bli som det kommer! 

- Linda fra Metrologsik institutt

*Applaus*

Det amerikanske nettstedet accuweather.com, som er gode på langtidsvarsel, melder at det blir omtrent 20 grader og klart vær. Finn frem shortsen, så skal vi ha is i fryseren! Se bilde.